Monikielinen neuvonta Mainio täyttää 15 vuotta – Avoimet ovet 29. syyskuuta

Tampereen kaupungin Monikielinen neuvonta Mainio on palvellut vieraskielisiä asiakkaita 10-16 kielellä kotoutumisen, työllisyyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi kokonaisvaltaisesti jo 15 vuotta, vuodesta 2008 alkaen. Mainio toivottaa kaikki tervetulleeksi juhlimaan 15 vuotiasta neuvontapalvelua avoimissa ovissa. Tutustu kotouttavaa työtä tekevän omakielisen palveluohjaajan työhön, osallistu monikieliseen visaan ja pyöritä onnenpyörää!

Tervetuloa tutustumaan, miten monikielinen neuvonta Mainio toimii avoimien ovien tapahtumaan perjantaina 29. syyskuuta osoitteeseen International House Tampere, Rautatienkatu 10. Mainio on monikielinen neuvontapalvelu, joka palvelee Pirkanmaan laajuisesti useilla eri kielillä. Kaikki neuvojat puhuvat myös suomea. Mainiosta saa tietoa ja neuvoja arjen asioihin. Niitä ovat esimerkiksi oleskelulupa- ja kansalaisuusasiat, Suomessa asuminen, työ, opiskelu, terveydenhoito ja harrastukset. Palvelu on asiakkaille maksutonta.

Monikielinen neuvonta edistää kotoutumista ja vähentää yhteiskunnallista eriarvoisuutta maahan muuttaneiden ja valtaväestön välillä. Se on avainasemassa, kun varmistetaan palvelujen saavutettavuus niille, jotka eivät hallitse suomen kieltä riittävän hyvin. Neuvonta ei ole käännöspalvelua, vaan neuvonantaja on myös maahan muuttaneen kielellinen ja kulttuurinen ohjaaja. – Tampereen kaupunki on ylläpitänyt ja sitoutunut matalan kynnyksen omakieliseen kotouttavaan palveluun poikkeuksellisen tavoitteellisesti. Alkuvaiheen kotoutumisen tehostaminen ja neuvonnan toimijuutta lisäävä vaikutus edistävät myös työvoiman saatavuutta. Tulevina vuosina entistä enemmän, kertoo monikielinen neuvonta Mainion palvelupäällikkö Kristina Kemi.

Matalan kynnyksen ALMA-hankkeesta eli kahdeksan kunnan yhteisestä Alueellisesta maahanmuuttaja-asiakastyön kehittämisyksiköstä alkanut tieto-, neuvonta- ja ohjaustoiminta on vakiinnuttanut toimintansa osana kaupungin palveluja ja International House Tampereen yhden luukun palvelupistettä. Monikielisen- ja kulttuurisen neuvontatyön lisäksi Mainio koordinoi antirasismista toimintaa, osallistuu segregaatiota ehkäisevään työhön ja kehittää ohjaus- ja neuvontapalvelua kansallisesti, esimerkiksi edistäen selkosuomen käyttöä neuvontatyössä.

Kaikki ovat tervetulleita Mainion avoimien ovien tapahtumaan! Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoa tilaisuudesta

Mainio 15 vuotta: avoimet ovet (tapahtumat.tampere.fi)

Lisätietoja

Kristina Kemi

Tiimiesimies

Puhelin:

041 730 6476

Teksti: Tiia Heikkilä