International House Tampere rakentaa sujuvaa yhteistyötä maahantulon palveluissa

Hoiva-avustajapula on Pirkanmaalla suuri, joten Tampereen kaupunki on lähtenyt hakemaan tähän ratkaisua kansainvälisistä osaajista. Tampereen seudulle on saapunut jo useampi filippiiniläisten hoiva-avustajien ryhmä kuluneen vuoden aikana. Pilottiin on osallistunut yhteensä 34 hoiva-avustajaa, ja koulutusta heille tarjoaa Tampereen ammattiopisto Tredu ja sijoittumispalveluita tuottaa Healtcare Staffing Solution.

International House Tampere on osallistunut maahantulon sujuvoittamiseen järjestämällä hoiva-avustajille tiedotustilaisuuksia ennen maahan saapumista sekä tervetulotilaisuuksia heti saapumisen jälkeen. Ennen maahan saapumista järjestetyissä tilaisuuksissa hoiva-avustajille on kerrottu mm. Suomen säästä ja varusteista mitä Suomessa tarvitaan. Lisäksi hoiva-avustajat ovat saaneet mahdollisuuden esittää kysymyksiä.

Tervetulotilaisuudet on pidetty International House Tampereen tiloissa Rautatienkatu 10:ssä iltapäivisin, jotta työtä ja koulutusta aloittelevat hoiva-avustajat ovat vapaita osallistumaan niihin. Tilaisuudet on rakennettu tiedottaviksi, mutta keskusteleviksi. Osallistujat ovat saaneet niissä kattavasti tietoa mm. Tampereen palveluista ja harrastusmahdollisuuksista. Samalla on kuultu International House Tampereen ja Mainion monikielisen neuvonnan palveluista.

Matalan kynnyksen viranomaispalveluita

Viimeisessä tervetulotilaisuudessa olivat mukana myös Entergr8-hankkeen viranomaistoimijat Kansaneläkelaitos, Verohallinto ja Digi- ja väestötietovirasto. Tilaisuuden aluksi viranomaiset esittelivät lyhyesti palveluitaan, jonka jälkeen asiakkaat saivat kiertää viranomaisten pisteillä. Jokaisen pöydän ympärillä kävi kova kuhina ja tietoa ja lomakkeita vaihdettiin ahkerasti. Päivän päätteeksi sekä asiakkaat että viranomaiset olivat erittäin tyytyväisiä tapahtuman antiin. Asiakkaat uskalsivat kysyä mieltä askarruttavia asioita tavanomaista vapaammin ja viranomaisetkin uskovat tapahtuman ansiosta yhteydenottojen vähentyvän viranomaisten suuntaan.

Ilmoittaudu mukaan syksyn tilaisuuteen

Syksylle (15.9.) on tulossa samanlainen tilaisuus maahan juuri saapuneille ja maassa jo oleville ulkomaalaistaustaisille työnhakijoille. Tilaisuus pidetään International House Tampereen tiloissa, ja myös tähän tilaisuuteen tulee edustusta viranomaispalveluista.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan tilaisuudesta lisää, olethan yhteydessä International House Tampereen yrityskoordinaattori Karen Ahtiaiseen, karen.ahtiainen@tampere.fi.