Chatbot nimeltä Tam on aloittanut työnsä International House Tampere -verkkosivuilla

International House Tampereen verkkosivuilla voi nyt kysyä Tam-chatbotilta maahanmuutosta, kotoutumisesta sekä työllisyys- ja yrityspalveluista. Tam osaa vastata myös yleisimpiin kysymyksiin Tampereen kaupungista ja alueen koulutuspalveluista. Botti keskustelee englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi.

Tam aloitti työnsä International House Tampere -verkkosivuilla 21. päivä marraskuuta 2023. Tam auttaa uusia tamperelaisia muuttamisessa, asettumisessa ja tukipalvelujen löytämisessä Tampereelta. Tam on vielä koulutusvaiheessa ja oppii jatkuvasti.

Tam on suunnattu kaikille International House Tampereen asiakkaille ja verkkosivujen käyttäjille. Tulevaisuudessa botti osaa vastata laajemmin eri aihealueiden kysymyksiin, jolloin sitä voidaan hyödyntää muillakin Tampereen kaupungin sivuilla.

– Työnhaku saattaa jo itsessään käydä työstä ja uutena alueelle muuttavalle, vieraaseen maahan, se on monin verroin vaikeampaa. Samaan aikaan, kun osa tarvitsee palvelut kasvokkain nyt ja tulevaisuudessa, suuri ja alati kasvava joukko pystyy ja haluaa hoitaa asiointinsa itsenäisesti omilta laitteilta käsin. Se on nopeaa ja tehokasta – siis älykästä. Monelle digitaaliset palvelut ja kanavat eivät olekaan enää vain yksi vaihtoehto muiden joukossa, vaan ensisijainen vaihtoehto, kuvailee DATE Tampere -projektin päällikkö Heikki Hauskaviita.

Tekoälyllä varustettu virtuaalinen assistentti palvelee asiakkaita kellon ympäri

Tam Chatbot perustuu Boost.ai-yrityksen teknologiaan. Boost.ai:n virtuaalinen assistentti tunnetaan muualla pohjoismaissa nimellä Kommune-Kari ja Suomessa nimellä Kunta-Kati. Suomessa se on käytössä noin 70:ssä kunnassa.

Tam virtuaaliassistenttia ja sen käyttöönottoa on kehitetty Tampereen kaupungin Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelman puitteissa. Kehitysohjelman tavoitteena on tamperelaisten hyvinvoinnin lisääminen, kaupungin osaamisen kehittäminen, alueen elinvoiman vahvistaminen ja liiketoiminnan mahdollisuuksien edistäminen datan ja kestävän digitaalisuuden avulla. Ohjelma toimii valtuustokaudella 2021-2025.

Voit kokeilla Tam chatbottia osoitteessa internationalhouse.tampere.fi.

 

Lisätietoja

ProjektipäällikköHeikki Hauskaviita

Puhelin: 041 731 2972Sähköposti: heikki.hauskaviita@tampere.fi

Teksti: Tiia Heikkilä