Työntekijän löytäminen ulkomailta

Kilpailu osaavasta työvoimasta käy kuumana. Useat työnantajat ovat alkaneet rekrytoida tekijöitä Suomen rajojen ulkopuolelta. Mikäli sopivaa työntekijää ei löydy Suomesta, saattaa kansainvälisen osaajan rekrytointi ulkomailta olla varteenotettava ratkaisu työntekijän löytämiseksi.

Me autamme sinua laajentamaan hakuasi ulkomaille. Houkuttelemme osaajia Tampereen seudulle järjestämällä kampanjoita ja tapahtumia yhteistyössä työnantajien, Business Finlandin ja TE-palvelujen kanssa. EURES -palvelujen avulla voit laajentaa rekrytointia muualle Eurooppaan.

Ota meihin yhteyttä kuullaksesi ajankohtaisista kansainvälisistä rekrytointitapahtumista! Löydät yhteystietomme sivun lopusta.

Rekrytoidessa ulkomailta on tärkeää muistaa, että voit tarvita erillisen luvan ulkomaalaisen tekijän palkkaamiseen. EU- tai ETA-alueen ulkopuolelta tulevalla työntekijällä tulee olla työnteko-oikeus Suomessa.

Kansainväliset rekrytointikanavat

TE-toimiston EURES-palvelu laajentaa hakuasi kaikkialle Eurooppaan tai jopa sen ulkopuolelle. Löydä sopiva ehdokas yli 1 miljoonan ansioluettelon joukosta EURESissa ja hanki näkyvyyttä työmarkkinoilla laatimalla oma työnantajan EURES-profiilisi osoitteessa Työnantajat (europa.eu).

Etsitkö kansainvälisiä osaajia tietyiltä toimialoilta? Ilmoita työpaikkasi Työmarkkinatorilla – se ilmestyy automaattisesti Work in Finlandin listattuihin avoimiin työpaikkoihin, jonka kautta ne näkyvät ympäri maailmaa.

European Job Days ovat virtuaalisia rekrytointitapahtumia, jotka tuovat työnhakijat ja työnantajat yhteen. Työnantajat saavat maksutta yhteyden valtavaan joukkoon eurooppalaisia ​​työnhakijoita, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään Suomessa.

TE-live tarjoaa rekrytoinnillesi näkyvyyttä, säästää aikaasi ja tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa positiivisesti työnantajamielikuvaan. Rekrylähetyksessä pääset kertomaan syvemmin edustamasi organisaation arvoista ja työkulttuurista sekä vastailemaan hakijoiden kysymyksiin yhdellä kertaa.

Oleskelu- ja työlupa -asiat

Jos työntekijäsi ei ole EU- tai ETA-maan kansalainen, hänen pitää hakea oleskelulupaa. EU- tai ETA-maan kansalainen saa työskennellä rajoituksetta, mutta hänen pitää rekisteröidä oleskeluoikeutensa. Lue lisää: Työnantajalle | Maahanmuuttovirasto.

Työntekijäsi voi saada päätöksen oleskelulupahakemukseen kahdessa viikossa pikakaistalla, jos hän tulee Suomeen työskentelemään erityisasiantuntijana, startup-yrittäjänä, EU:n sinisellä kortilla, asiantuntijana tai johtajana ICT-oleskeluluvalla tai yli- tai keskijohtoon. Lue lisää: Pikakaista | Maahanmuuttovirasto.

Jos työntekijäsi hakee oleskelulupaa verkossa, voit täyttää työntekijän hakemukseen tiedot työstä ja yrityksestäsi työnantajan Enter Finland-palvelussa. Voit myös maksaa hakemuksen työntekijän puolesta. Voit seurata työntekijäsi hakemuksen etenemistä suoraan Enter Finlandista, eikä sinun tarvitse jonottaa viraston puhelinpalveluun.

Voit tarkistaa hakemuksesi käsittelyajan osoitteesta Käsittelyajat | Maahanmuuttovirasto.

Neuvontapalvelut

Maahanmuuttoviraston työnantajien neuvonta

Palveluaika: ma–pe klo 8.30–12.00 ja 13–15.30.

  • Palvelunumero: 0295 790 601
  • Sähköposti: tyonantajapalvelut@migri.fi

 

Work in Finlandin kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonta auttaa kansainväliseen rekrytointiin ja lupa-asioihin liittyen. Työnantajaneuvonta palvelee valtakunnallisesti arkisin klo 9–15.

  • Palvelunumero: 0295 016 770
  • Sähköposti: tyonantajaneuvonta@workinfinland.fi

 

Pirkanmaan TE-toimiston työlupapalvelut

  • Neuvonta ja muut yhteydenotot: tyoluvat@te-toimisto.fi
  • Palvelunumero (ma-pe klo 9-11): 0295 040 019

Ota yhteyttä

Yrityskoordinaattori

Karen Ahtiainen

Kansainvälinen osaajien houkuttelu ja työvoiman liikkuvuus.

Rekrytointikoordinaattori

Riho Laurisaar

Kansainvälisen rekrytoinnin neuvontapalvelu. Ehdokasesittelyt ja -haut tarpeisiinne.